معماری داخلی چیست؟

در سالهای اخیر واژه معماری داخلی اهمیت بیشتری یافته و مورد توجه قرار گرفته است و حرفه معماری داخلی نیز جزء مشاغل مهم در صنعت ساختمان قلمداد می شود . در ابتدا باید بدانیم معماری داخلی جیست و معمار داخلی کیست ؟
معماری داخلی آفرینش فضا است , فضایی که در عین زیبایی عملگرا و کار آمد نیز باشد . در واقع طراح با تنیدن اصول فنی و تخصصی معماری داخلی با حس زیبایی شناسی , فضایی را طراحی می کند که بیانگر هویت , نیاز , درک و خواسته های مخاطبش باشد . این هنر صنعت سعی در بهینه سازی فضاهای داخلی ساختمان ها به منظور انجام فعالیتهای روزمره یعنی زندگی و کار دارد .
معماری داخلی حلقه ارتباط میان معماری و طراحی داخلی است . این رشته همانند معماری با ساختمان و اجزاء و عناصر سازنده ساختمان سروکار دارد و بر فضاهای داخلی تاکید می کند . اگر بگوییم معماری با مقیاس بزرگ شهری در تماس است معماری داخلی در مقیاس انسانی و در ارتباط با فضاهای عمومی و شخصی است .
معماری داخلیمعماران داخلی علاوه بر داشتن دانش کافی در زمینه معماری بایستی راه حلهای خلاقانه ای داشته باشند تا بتوانند محیطی آرام و دلنشین برای استفاده کنندگان از فضا ایجاد نمایند . این موضوع نیاز به داشتن اطلاعات کافی از ارگونومی , روانشناسی , شناخت مواد و مصالح , طراحی مبلمان و … می باشد .
معماری داخلی در ارتباط با طیف وسیعی از عناصر از قبیل نور , فرم , رنگ , بافت , کف , سقف , دیوار و عناصر تزیینی و کاربردی مانند مبلمان می باشد . این عناصر همگی ابزارهای دست طراح هستند که بایستی به طور هماهنگ و متناسب در یک طرح مرتبط و خوش آیند قرار گیرند .
فضای معماری بدون معماری داخلی یا اصلا قابل استفاده نیست و یا در صورت قابل استفاده بودن کارایی لازم و بهینه را نخواهد داشت. معماری داخلی زندگی همه آحاد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد و به هیچ وجه محدود به اقشار مرفه و خانه های اعیانی نیست . اگر قناعت را اصل اساسی جامعه امروز بدانیم و قصد داشته باشیم شرایط زندگی را در فضای ۴۰ یا ۶۰ متری آپارتمانها نیز بهبود ببخشیم آنگاه معماری داخلی یک ضرورت گریز ناپذیر است .
معماری داخلیزمانیکه معمار داخلی می خواهد فضایی را طراحی کند با دو مقوله سر و کار دارد : کاربرد آن فضا و احساس و تاثیری که می خواهد آن فضا بر استفاده کننده داشته باشد . آگاهی از تخصص و علم معماری داخلی برای عموم مردم ضروری است به عنوان مثال  خانمهای خانه دار در صورتی که تا حدی از این علم آگاهی داشته و سواد بصری لازم را به دست آورند می توانند به بهتر شدن شرایط زندگی و محیط اطراف خود کمک کرده و فضا را برای زندگی خود و خانواده شان بهبود بخشند . با توجه به این موارد به نظر می رسد آگاهی بخشی به آحاد مردم و بالا بردن سطح سواد عمومی نسبت به این موضوع کمک خواهد کرد تا فضاهای زندگی بشر در شرایط بهتری قرار گیرد و سطح آرامش و آسایش افراد نیز بالا رود و در نهایت انسانها در کنار یکدیگر زندگی بهتری را تجربه کنند .
مطالب مرتبط